Εκδήλωση 40 χρόνια Πελασγός

Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Πελασγός Νεάπολης Λάρισας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσειο Γ.Ι Κατσίγρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα από τις χορευτικές ομάδες του «Πελασγού» και από την Καππαδοκία από το Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων Η Καθ’ ημάς Ανατολή. Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας παρουσίασε χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, αναδεικνύοντας έτσι την ποικιλομορφία των ποντιακών χορών σε μελωδία, ρυθμό, βήματα, λαβές, ένταση και ύφος.


Η παρουσίαση των χορών συνοδευόταν από παρουσίαση φωτογραφικού υλικού με αναφορές στη γεωγραφία, τις Ιερές Μονές, τις πόλεις, τις ενδυμασίες, τα μνημεία και την ιστορία του Πόντου. Στη λύρα συνόδευσε ο Θοδωρής Κυριλλίδης και στο νταούλι ο Γιάννης Μακρυγιάννης. Την επιμέλεια του προγράμματος και του οπτικού υλικού είχε ο Αχιλλέας Λέρας.
Ευχαριστούμε το διοικητικό συμβούλιο του «Πελασγού» για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, τους συγχαίρουμε όλους για την πολύ όμορφη εκδήλωση και ευχόμαστε να τα «εκατοστήσουν». Ευχαριστούμε τον Αποστόλη Σβάνα για τη συνεργασία και το Στέφανο Γώγο για τις φωτογραφίες.

Read 1473 times