Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης (Γενοκτονία) Μάϊος 2016

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης (Γενοκτονία) Μάϊος 2016

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας μαζί με τον Σύλλογο Παλλινοστούντων Ποντίων (Ο ΠΟΝΤΟΣ) και τον Σύλλογο  Ποντίων φοιτητών (ΤΟ ΡΟΔΟΔΑΦΝΟΝ) και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Απο την Τετάρτη 4 έως την Παρασκευή 13 Μαϊου 2016 παρουσίαζει της φωτογραφική έκθεση "Ανέσπερος Πέτρα" της Κας Λένας Σαββίδου στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό κέντρο. Με επίκεντρο της την Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας διαπραγματεύεται την ιστορική μας συνέχεια στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, το ιστορικό ζήτημα των Κρυπτοχριαστιανών-Σταυριωτών και την σκληρή πραγματικότητα της γενοκτονίας του λαού μας.

Την Κυριακή 8 Μαϊου 2016 στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο εκδήλωση με αφορμή την 71 επέτειο απο την λήξη του Β παγκοσμίου πολέμου.

Την Τρίτη 10 Μαϊου και ώρα 20:00 στο Χατζηγιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο ομιλία - παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσης < Ανέσπερος Πέτρα > απο την δημιουργό της Κα Λένα Σαββίδου.

Την Πέμπτη 19 Μαϊου και ώρα 15:00 αναχώρηση λεωφορείου απο το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για την κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 22 Μαϊου 2016 με την Περιφέρεια Λάρισας επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος στην συνοικία Αβέρωφ και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Την Τρίτη 24 Μαϊου και ώρα 19:00 πορεία λαμπαδηφορείας απο την κεντρική πλατεία Λάρισας στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Την Πέμπτη 26 Μαϊου και ώρα 20:30 στο Χατζηγιάνειο Πνευματικό κέντρο κεντρική εκδήλωση με ομιλίες για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Read 1247 times