Ο Αϊ Βασίλης Άργησε μια μέρα (Φεστιβάλ Χορών 2016)

Ο Αϊ Βασίλης Άργησε μια μέρα (Φεστιβάλ Χορών 2016)

 Η οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ ««Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ», που αποτελείται από τον Σύλλογο Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», τον Σύλλογο Ποντίων Λάρισας και την εθελοντική ομάδα των Artivistas, μετά από την τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων στο ΔΩΛ, όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 2 τόνοι τροφίμων και την συμμετοχή 21 χορευτικών συγκροτημάτων, προχώρησε σε συνάντηση Χορωδιών του νομού μας, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Την παρουσίαση είχε η κ. Νανά Μαυραντζά, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αργιθεατών, ενώ ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ κ.Αχιλλέας Χατζούλης καλωσόρισε το Φεστιβάλ στο Δήμο Κιλελέρ, και χαιρέτησε την παρουσία του Αντιδημάρχου Λαρισαίων κ.Γιώργου Σούλτη και του Δημοτικού Συμβούλου κ.Γιώργου Ζαούτσου, ευχόμενος και οι δύο δήμοι να συνεχίσουν από κοινού να στέκονται αρωγοί σε τέτοια πολιτιστικά γεγονότα με κοινωνικό πρόσημο. Από την πλευρά του ο κ.Σούλτης συνεχάρη του διοργανωτές του Φεστιβάλ και δήλωσε ότι θα ήταν ευχής έργο το Φεστιβάλ αυτό να λάβει διαστάσεις σε όλη την περιφέρεια του νομού μας και θα υπάρξει αμέριστη στήριξη προ την επίτευξη αυτού από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων.
Στην συνάντηση χορωδιών συμμετείχαν στο πρώτο μέρος από κοινού οι χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας, του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων "Η καθ΄ ημάς Ανατολή" και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κιλελέρ, την διεύθυνση των οποίων έχει ο κ.Αντώνης Μαρέδης και συνόδευσαν οι Μουσικοί : Ρήγας Μακρόπουλος(βιολί), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρούστα), Σπύρος Καβαλιεράτος (Λαούτο). Από την μικτή χορωδία ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια, όπως «Καληνυχτιά», «Γιαρούμπ黨, «Καραβάκι», «Χαρμάν Γερί», «Απόψε τα μεσάνυχτα», «Σαρανταεκκλησιώτισσα» και «Σύρε να πεις την μάνα σου», ενώ προλόγιζε η κ.Κλαίρη Τσιτιρίδου.
Στο δεύτερο μέρος η Χορωδία του Συκουρίου, του Δήμου Τεμπών, υπό την Διεύθυνση του Κώστα Ταμβακά, την οποία συνόδευσε η κ. Εύη Γιαμοπούλου στο πιάνο, ακούστηκαν τραγούδια όπως «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», «Πες μου μια λέξη», «Δελφινοκόριτσο», «Χαράματα η ώρα τρεις» και «Enderleji». Στο τέλος της παράστασης η κ.Λαμπρινή Παπάζογλου και η κ. Αικατερίνη Δρογκούλα εκ μέρους της χορωδίας ευχαρίστησαν τους διοργανωτές προσφέροντας ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα του Συκουρίου και ένα DVD με την οπερέτα του «Βαφτιστικός» του Θ. Σακελλαρίδη, την οποία είχαν παρουσιάσει στο παρελθόν, την οποία θα προβάλει ο Δήμος Κιλελέρ στην Βραδιά προβολών Κινηματογραφικής Λέσχης. Από την μεριά του οι διοργανωτές, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Αργιθεατών Αθανάσιος Παπαοστόλου και ο πρόεδρος των Ποντίων κ. Χρήστος Τοπαλίδης δώρισαν στους συμμετέχοντες CD με παραδοσιακά ακούσματα της Αργιθέας και ημερολόγιο αντίστοιχα.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και προσέφεραν υγειονομική κάλυψη το τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας «ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ» του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και η εθελοντική ομάδα του «Προσφέρω» για την μεταφορά των τροφίμων.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Κιλελέρ παρέθεσε προς τιμή των συμμετεχόντων μία λιτή δεξίωση στο Φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας.

 

 

Ραδιοφωνικό & Τηλεοπτικό Σποτ

 

 

Συνέντευξη τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 1164 times